Sidan håller på att byggas om och kommer inom kort att flyttas, ber om ursäkt om det ser lite konstigt ut! Ni kan maila musik till [email protected]

1 Dagar Med Castor P
Follow duvetinte


På dagen på lördagen kom Castor hem till Elin för att lämna bilderna från gårdagen som vi fått ta med hans kamera. Vi började lyssna på låtar och han och hans manager stannade kvar ett tag. Vi på duvetinte fick hans senaste skiva "Underverk" samt klistermärken. Vi lyssnade igenom skivan, Castor rappade till och förklarade bakgrunden till sina texter. En av låtarna handlar om Castor och hans manager som också är hans bästa vän. En berörande text om deras relation genom åren.


Castor förklarade att han skulle vidare till studion på kvällen och frågade om vi från duvetinte ville följa med och dokumentera. Självklart ville vi det. Vi kom även in på en diskussion om en god vän till mig som är sångerska. Han sa att det hade varit nice att ha en tjej som sjöng på refrängen till låten han skulle spela in på kvällen och jag ringde därför upp min vän Samar Jabri och lät Castor prata med henne. Hon är en riktigt grym sångerska som sjungit hela livet, tillsammans med sin tvillingsyster. Deras röster är unika och jag ryser varje gång jag hör någon av dem sjunga. Castor bestämde med Samar att hon skulle vara med och spela in senare på kvällen.

Vi följa med Castor P till en studio på St Eriksplan där han skulle spela in med Houman Sebghati. På plats befann sig Houman, producenten Daniel och Finess. De mötte upp oss ute och körde en spontan cypher som vi filmade. Samar Jabri visade även hon sina skills vilket Finess nappade på och frågade om hon ville vara med och sjunga i hans låt.

 

Finess höll på att spela in en ny låt, det gjorde att Castor fick vänta. Vi tog tillfället i akt och var med och filmade "making of" hans nya singel. De jobbade hårt och processen var lång. Låten som Finess skrivit handlade om en del i hans liv, om tiden då det tog slut mellan han och hans ex som varit tillsammans i över 10 år. Vi fick rysningar av den fina texten, som var skriven på svenska och var en text om starka känslor. Vågat av en kille att skriva en sådan text och rappa den med sådan känsla.

 

Klockan var mycket när Samar skulle börja på sin del. Det rullade på och de jobbade på det länge tills det blev så bra det bara kunde bli. När klockan var tre på natten skulle de finslipa det sista på låten. Dock kraschade datorn och det skulle ta lång tid att starta upp allting och börja igen, så de slutade där för kvällen. Daniel kände ändå att de hade det mesta de behövde, i alla fall från Samars sida. Resten kunde han och Finess fixa senare.

 

Under kvällen satt både Houman och Daniel och coachade Finess, Daniel sa själv en gång att "de kände sig som stolta föräldrar". Castor P och hans manager fick helt enkelt spendera en kväll i studion utan att göra någonting. Castor hade fått två möjligheter för kvällen, antingen spela in på "Cityakuten" eller på "Level8" i Hallunda. Han åkte till St Eriksplan enbart för att spela in med Houman, vilket inte blev av. Han hade alltså "slösat" en hel dag, av sina två dagar i Stockholm, på att bara sitta och vänta. Inga glada miner där...

 

Väldigt tråkigt att det blev som det blev för Castor, men vi är glada att han tog med oss, för utan honom hade vi inte hamnat där och filmat bakom kulisserna på "Cityakuten".

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: