Sidan håller på att byggas om och kommer inom kort att flyttas, ber om ursäkt om det ser lite konstigt ut! Ni kan maila musik till [email protected]

Intervju med Danilo (DanJah)
Follow duvetinte

Ditt riktiga namn är Danilo. Vart kommer namnet DanJah ifrån och varför kallar du dig för det?

Namnet DanJah kom från en vän till mig från Dominica Ras Judah han sa det till mig utan att ens tänka på att det skulle bli mitt artist namn men innan jag träffade honom stavade jag mitt artist namn DanYah



Du blev pappa i en ung ålder. Hur gick det ihop med musik, skola och ditt liv? Och vad skulle du kunna ge för råd till andra unga “pappor” som också har en dröm?

Yes, jag var 17 år när jag blev pappa och det var ett stort steg i livet man gör när man väljer att va förälder, det gick inte ihop ibland med musik och skola , jag la ner musiken i två år för att jag ville va med min dotter och familj då, men man ska aldrig ge upp. allt i livet har sin mening, gäller att hitta det och vara vaken när man ser och känner på sig tecken, signs of life in life feel me, mitt råd till unga är att stressa aldrig ngt i livet och är du nu pappa eller mamma ta ditt ansvar och gör det bästa av det , do good and good will fallow, Gud hjälper endast den som vill hjälpa sig själv, Live up ya dream!

Jag läste i en gammal intervju att du började med poesi när du va 11, 12 år. Att skriva texter är inte en lätt grej,  men hur kom du in i poesi och är det du som skriver dina egna texter?

Det stämmer, på ngt sätt kändes det mkt enklar att skriva poesi och det är ngt jag vill hitta tillbaks till börja skriva poesi, för det är ungefär som att skriva texter och ja, jag skriver mina egna texter men oftast så freestylar jag det är min grej. sen så skriver jag texter åt andra människor också men jag har inga problem att skriva tillsammans med andra , funderar på att börja skriva till andra artister också nu

När insåg du att du ville börja med musik? Och hur kom du in på reggae/dancehall?


Musik har alltid funnits i mitt liv, du kan fråga min moms jag sa alltid att jag skulle göra musik ngn dag men ingen trodde på mig , så att börja sjunga börja jag när jag var 20 år ungefär, jag är färsking i denna bransch and me love it för jag har mkt att lära mig och lära ut, Reggae är nr 1 i mitt hjärta sen kmr dancehall när man känner sig mer hype och vill ha dansmusik diggar hip-hop fett också men finns för mkt slackness som jag inte kan supporta.

Vart kommer din inspiration ifrån och vad får dig att fortsätta med musik?


Livet . Gud är min inspiration allt som händer runt omkring mig. jag ska snart börja skriva en text åt en riktigt händelse jag tog åt mig så pass mkt att jag bestämmde mig för att göra en låt om det. No more Gunshoots feel me just anything in life give i inspiration.

Du slog igenom med låten My love, men du har också samarbetat med andra stora artister, bla. Advance patrol , STOR och Adam Tensta. Turnerat med Million Stylez
Och Lazee.
Du är idag en stor artist som man har hör mycket om, men hur har det gått att jobba med dessa artister och vad är ditt bästa minnet från ett samarbete med någon annan artist?


Jag har gjort flera låtar med Lazee som inte ens har släppt, han är jätte rolig att jobba med mkt kärlek och energi från den killen, Adam har jag aldrig direkt jobbat med det var Via Stor som sthlms natt låten blev till, han vile ha en hook så gjorde jag den, när det kmr till turne så har det vart roligt och lärorikt för man träffar människor och man ser hur branschen fungerar, har bra minen med Million och Lazee fe real Big up breddrins, Advance patrol grabbarna e mina boys Juan har hjälpt mig mkt och har mkt respekt för dom det var som ett mål jag lyckades göra när jag linka med dom , för det var dom som kontakta mig ang att spela in och nu så kmr jag åka med dom till Chile till vintern just det du nämde inte att jag jobbat med J-son =)?? send my blessings to him han e grym .

My love fick man höra mycket på både tv och radio, vad fick du för känsla? Insåg du själv att den hade blivit en “hitt” och att du hade slagit igenom med låten?

Nej jag insåg inte det direkt, jag har tex. aldrig ens sätt min video på tv, men det kan vara för att jag inte kollar alls mkt på tv om det inte är med dottern




Har du några framtidsplaner du skulle vilja dela med dig?

Mina planer är att göra klart mitt album samt att göra ett till album med min Vän Mystic Man. Han e lätt svergies grymaste reggae artist, den där killen gör allt själv proddar, skriver, sjunger och har ideer som är för eviga.
Jag ska till trinidad snart igen för att göra videos och bygga upp mitt budskap, sen blir det Jamaica ngn dag men det blir 2010 hahaha.


Om du fick skapa en ny Backstreet boys här i Sverige där du själv skulle medverka i, vilka svenska artister skulle få va med i gruppen och varför?

amen sluta nu Backstreet Boys hahaha looord have mercy jag tror jag avstår från pojkband, nästa fråga


Vad vill du ge för råd till alla som läser detta?

Mina råd hmmm va dig själv bara lev livet till max och ta inget förgivet

Danjah´s egna ord!

annars så vill jag tacka Melika för denna intervju och skickar mina Big ups till alla som supportar min musik och hela Reggae branschen i svergie.
Endless Love is Blessed Love


/DanJah


Klicka in här för att höra mer av hans musik

Kommentarer
Postat av: Zarah

okej, vad kul! Nej inte så mycket.....

2009-06-19 @ 19:49:39
URL: http://zlundin.blogg.se/
Postat av: றεяvε - love it or hate it .

Hehe mkt bra gjort av dej melika :) intressenta frågor, och ja som alltid lika kul o läsa de:) Heheh man ska ju tacka DanJah oxå :P

kram ! <3

2009-06-20 @ 00:03:55
URL: http://coomlek.blogg.se/
Postat av: En graffiti bloggare

Svaaaaaaaaaaar: neeeej asso men fan helt död och typ ute 24-7 ingen blogg tid :/

2009-06-20 @ 00:09:27
URL: http://graaffitii.blogg.se/
Postat av: Anette - kiwichan

Hej! ^_^

frågorna är nog upplagda från frågestunden.

Ha det bra.

2009-06-20 @ 01:40:26
URL: http://kiwicandy.blogg.se/
Postat av: natasha

såå.. din syster är kändis?

du har vart en pundare och nästan blivit våldtagen :|?

2009-06-20 @ 14:30:13
URL: http://latimbella.blogg.se/
Postat av: cami

låten i början av videon vad heter den :)?

2009-06-25 @ 00:20:12
URL: http://aandc.blogg.se/
Postat av: cami

nej asså den inan den som spelas på radion typ eller e det han som sjunger den?

2009-06-25 @ 00:44:48
URL: http://aandc.blogg.se/
Postat av: cami

asså neeej du vet i videon my love i början är det en annan låt vad heter den?

2009-06-25 @ 00:57:00
URL: http://aandc.blogg.se/
Postat av: cami

hhaahha okej :)

2009-06-25 @ 01:01:57
URL: http://aandc.blogg.se/
Postat av: cami

aa tack :D



aa visst jag sökte på midsommar latino i youtube sen såg jag duvetinte.blogg sen jag ba måste kolla sen jag märkte att det va du , din blogg e tuung :)

visste inte att du va där i midsomamr latino

2009-06-25 @ 01:13:38
URL: http://aandc.blogg.se/
Postat av: cami

jag svär jag såg inte att du vinka :S men jag tror att adrina sa melika vinka hon e där , men jag vet ej men det verkar ju som att hon sa så efter som du säger att d vinka :P

2009-06-25 @ 01:21:46
URL: http://aandc.blogg.se/
Postat av: cami

aha men vi va inte med dom ofta bara när vi satt där och kolla på DanJaaaaaah :D

2009-06-25 @ 01:36:52
URL: http://aandc.blogg.se/
Postat av: cami

asså lyssna jag döööööööööör för låten my love, men på låten jag har så står det inte vem som sjunger låten heter typ 7473573 sådära och jag tänkte det är säkert jah cure eller nån. Och sen när jag va i midsommar latino hans låtar va så jävla bra jag satt och digga alla ahaha, och sen från ingenstans så kommer my love asså jag blev så chockad jag ba är det han som sjunger den!!! sen jag tror många också blev chockade för när my love kom det va då alla gick fram mot scenen. ;)

2009-06-25 @ 01:51:18
URL: http://aandc.blogg.se/
Postat av: cami

aa hahah alla gick fram när my love kom

haha aa jag sjöng också med (a) aa han e tuung asså hans rööst :O

2009-06-25 @ 02:00:19
URL: http://aandc.blogg.se/
Postat av: ShadyBoy

Gillar du Eminem? Kolla in min länk.

2010-08-20 @ 23:01:02
URL: http://justshady.com/
Postat av: dddddd

http://www.frianyheter.nu/2010/10/21/378/domd-for-medhjalp-i-dodsmisshandel-upptrader-for-ssu/



2011-01-04 @ 16:27:57
Postat av: ggggg

http://www.patriot.nu/artikel.asp?artikelID=1620

2011-05-26 @ 19:15:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: