Sidan håller på att byggas om och kommer inom kort att flyttas, ber om ursäkt om det ser lite konstigt ut! Ni kan maila musik till [email protected]

K.J "Behind The Keys" Recension
Follow duvetinte



Skivan inleds med en mäktig hornslinga, djungelaktiga pukor och 808-snares som slår förberedande medan Allyawan får äran att inleda mixtapet på låten "SO FLY".

"Bitch I make it drip like rain, snow like cane, still I'm hotter than the part on hell on frisco bay"

Det hela låter som någon ritual i djungeln och beatet byggs upp under Allyawans vers med 808-snares.

"Hit it from the back she got her tippie tippie toes up, oh baby baby when she call me in the trance, Cuz I'm holdin her coochie though we started from the pants"

Nasty! Han fortsätter bekvämt och följs av Chris Mhina som senare kommer att dominera låten. Den här låten var mycket möjligt sista låten inspelad till mixtapet och det är låten som sticker ut mest. Om inte bäst på mixtapet, så definitivt top 3. Chris sjunger riktigt grymt och har även autotune på rösten, men det råder ingen tvekan om den här killen. Tillsammans med Kawar och Sam har han en hit här.


Låten som följer är "Acting like a H¤e" och här paras Pato Pooh med Ricky. Pato Pooh är en skicklig rappare som blir duktigare och duktigare med tiden. Jag gillade hans låt "Follow Me" och musikvideon till den. Ricky sätter varma refränger på den här låten och jag vet att MÅNGA kommer att älska den här låten. Not my cup of tea, but still, very well done.

Gäster som Alibi (Alibrosh från Medina) och Allyawan dyker upp 3 gånger på den här skivan. Viktigt att notera är att man minns Alibrosh från tidiga år som en engelskspråkig rappare innan karriären med Medina satte fart. Så det är ganska roligt o höra honom igen, och på sin solo låt "BlackBook" sjunger han hur grymt somhelst,

Chris Mhina dyker upp igen med en sololåt, "Can't Get Enough". En viss grupp av tjejer kommer att älska den här låten. Soundet på låten är som en mix av dagens Timbaland (när det kommer till synthen och upplägget) och gamla tiders Timbaland a lá "Icebox" (När det kommer till trum/percussion ljuden).


När mixtapet hunnit till "Get Doe" som alla säkert hört, så är det ganska tydligt att Kawar är en väldigt duktig producent. Trots att det här är ett mixtape känns soundet inte splittrat, utan väldigt sammanhängande.

Om vi ska utnämna 3 bästa låtar på skivan (Produktionsmässigt, underhållning, talang och hitfaktor) så blir det givetvis "So Fly", "Can't get Enough" och "Get Doe". Mixtapet som är på 11 spår får 6,5 eller 7 av 10, beroende på hur länge den håller (dvs "repeatvänlig"), det kommer man veta inom en viss tid. Så vad är mixtapets svaga punkter? Det är garanterat inte K.J's produktion, som för övrigt lyfter hela projektet och höjer ens förväntningar på artisterna. Utan det skulle nog vara vissa artisters vissa bidrag på det här mixtapet. Det finns säkerligen andra artister som hade kunnat göra det bättre, och mer underhållande.

Jag tipsar ALLA er läsare att ladda ner detta imorgon (19/12-10? när den släpps (på medinaonline.se). Såna här mixtapes ges inte ut bara så där, speciellt här i Sverige. I väntan på KJ's kommande album kommer ni älska det här.

Peace!

/KAM
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: