Sidan håller på att byggas om och kommer inom kort att flyttas, ber om ursäkt om det ser lite konstigt ut! Ni kan maila musik till [email protected]

Min resa genom hiphopen
Follow duvetinte



Hej på er alla därute! Mirlinda är mitt namn aka Melikas assistent. Jag har fått äran att skriva på bloggen, jag som på en skala mellan 1-10 ligger på en etta gällande kunskap om HipHop. Men jag har lärt mig ett och annat..

 

Hiphop kulturen består av fyra delar.

1. MC (de som rappar till beats)

2. DJ (de som har hand om skivspelarna/beats)

3. Breakdance (breaking som det även kallas är en streetstil och den har blivit en stor i samband med att DJ:s började scratcha)

4. Graffiti (oftast illegal konst målad på väggar med sprayfärg, härstammar från romerna som skrev sitt budskap direkt på väggar så att andra kunde läsa det)

 

Hiphopen utvecklades bland annat i Bronx (USA) på 1970-talet av Afrika Bambataa.

Han var en Dj i grunden och anordnade olagliga kvartersfester på gatorna. Bambataa utvecklade hiphopen då han började rappa till sin musik och då rappade han främst om att människor skulle tävla i rapbattles istället för att bråka med varandra. På så sätt började många rapbattla istället för att slå varandra.

 

Den första hiphop låten som blev stor utanför de svarta storstadsområderna var ”Rappers Delight” (1979).


 

Det första albumet som slog igenom var ”The message” med Kool DJ Herc och gruppen Grandmaster Flash & The Furious Five.

Sen kom Run DMC in i bilden på 1980-talet. Deras största hit var en duett med heavy-metalgruppen Aerosmith, en nyinspelning av dennes Walk this Way. Samarbetet mellan hip hop och rock gjorde hip hopen hårdare och tyngre och lede till större utbredning.

 

 

De gyllene åren inom Hiphopen sägs vara mellan 1986-1992. Under dessa år släpptes album som Paid in full (Erik B and Rakim Da Man), 3 Feet High and Rising (De La Souls), It takes a Nation of Millions to hold us Back (Public Enemys), Straight Outta Compton (NWAs "Niggas with Attitude) och The Chronic (Dr. Dre).

 

Gangster rappen är en genre inom hiphopen och syftar på att man rappar om hur samhället ser ut där det negativa lyfs fram i störrsta allmänhet. Det förekommer även ett angrepp mot polisen. Gangster rappen utvecklades av bland annat Public Enemys, Tupac Shakur, Snoop Dogg och Dr. Dre.

 

 

Kommentarer
Postat av: storebror

riktigt fett att du tar upp afrika bambata. hiphop historia behövs spec ti dom kidsen som e 15 o nyss lärt sig va en mikrofån är.fett bra

2010-04-27 @ 14:34:27
Postat av: nat

bakgrundsmusik wrong, det kallas för beats

2010-04-27 @ 21:03:26
URL: http://trueshit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: