Sidan håller på att byggas om och kommer inom kort att flyttas, ber om ursäkt om det ser lite konstigt ut! Ni kan maila musik till info@duvetinte.se

Kärlek til Wmo
Follow duvetinte

Jag hoppas verklien jag blir frisk så att jag kan åka till värnamo snart, väldigt snart. Jag var inne och kolla på Wmo bloggen och såg att det stod om mig :
Blev riktigt glad att läsa detta och jag vill ge en massa jävla kärlek till 331 wernamo

In och läsa blogg: wernamoo.blogg.se

Kartellen
Follow duvetinteVilka är Kartellen? Svårt att säga när det är så många som är med och som bor i olika länder. Men på papperet är de dessa som man idag vet tillhör Kartellen - Sebbe, Kaka, Kinesen, Caracol, Choka, Babyface, Malmusch, Chief, Chucky, Deewood, Cabeza och hans crew, JARI R.I.P., Reine, Göteborg Nazareth roll with us, Baloo, Burning Lion, Yxan, Tanken, Aje/Josef/Michell Gbg, Brattarna Helsingborg, Hasse, Garga, Mefiu, Jr, Morrongo, Slaven, Irish connection, South American connection, Russian connection, Mackan, Danne, Habibi, Gebri, Tassen, Ronaldinho, Chirre, Josef, Simonbizz, Legend, en afgan, en grek och tre turkar från byn, MOFO the maverick och alla korrumperade snutar vi betalar worldwide. F.T.W.


Min uppfattning av Kartellen är att det är omtänksamma människor. Speciellt Kaka och några andra jag kom i kontakt med i onsdags. Jag undrar dock varför de förkommer kort på Kartellen där de håller i vapen, står vid snygga bilar, med täckande luvor över huvudet, olika tecken med händerna samt med pengar och ”bling bling”. Vad vill Kartellen ge för budskap med det till de ungdomar som ser bilderna? Det är en fråga jag många gånger undrat över. För jag kan inte koppla något positivt till de bilderna, fast än det sägs att de finns något positivt och negativ med allt.

Vad de är kända för behöver jag inte smyga med. De flesta av oss förknippar Kartellen med brottslighet som rån
och mord. Och de själva går ut med att de avskyr polisen och den svenska politiken. Jag såg deras framträdande för någon dag sen och mellan varje låt så hör man de skricka ”Fuck Aina”! Det som slog mig var att väldigt många från publiken skreck med dom. För mig är polisen en säkerhet, en trygghet att vända sig till. Och politiker är till för att representera folket. Men enligt många svenska medborgare gör dock politiker och polisen inte sitt jobb. De lägger energi på helt fel saker. Polisen vill till exempel stoppa alla Kartellens framträdanden. Är det inte Sverige som ska framställa ett land där yttrandefrihet råder? Och politiker, ja det ända jag vet om politiker är i princip att de tjänar höga summor pengar utan att göra det svenska folket rättvisa.


Så utifrån detta kan jag förstå att många vänder sig till kartellen och stöttar gruppen. De vågar säga allt det där vi andra tänker på och som vi tar upp bakom andras ryggar men inte vågar säga rakt till de peroner de gäller. Kartellen går ut med vad de inte gillar och de går ut med de brott de gjort. Jag tycker inte det är något fel i det och jag tror att anledningen till att många lyssnar på kartellens musik är att de känner likadant men vågar inte gå ut med det eller vill inte gå ut med det och då kan man ställa sig bakom en grupp för att visa vad man känner. Att polisen försöker tysta ner deras veksamhet tycker jag är tråkigt. Polisen vet att de inte endast är Kartellen som tycker som de tycker utan att det finns flera tusen människor som känner likadant därute. De flesta är, tror jag, invandrare och det kan vara en av anledningarna till att polisen/politiker inte vill att deras åsikter kommer på tal. De är i grund och botten inte svenskar och utgör inte den svenska nationen. Lite av sverige demokraternas åsikter lysser fram i människor som anser att de inte stöttar sverige demokraterna. Sverige demokraterna har en tidning som skickas hem till de som stöttar deras politik. De ska bli sponsrade av någon lag som säger att har man ett visst antal läsare så får man pengar för att hålla igång tidningen. Alla människor tycker på sitt sätt och det har jag full förståelse för. Men vi är alla människor och vi har alla samma värde. Jag anser som många andra att det är ursprungs svenskar tillsammans med alla andra som inte anses svenskar som bygger upp det svenska samhället. Sverige kommer aldig att bli vad det en gång har vart. Följ med utveckligen istället för att gå emot den, mitt råd till er idag.


Två av mina favorit låtar med Kartellen men även andra artister är dessa två låtar.KARTELLEN-HAFFAD (STRESS MIXTAPE 2010)
Follow duvetinte


den låter helt ok, men vad tycker ni?


uppdaterar från sjukan
Follow duvetinte

nu sitter jag här på sjukhuset helt själv och har väldigt lågt blodtryck.
Väntar på att få besök från Conté och sen ska jag bara sova.

Min valborg blir endast här på sjukhuset för att lära mig typ att gå.
jag har inte rökt sen i tisdags och jag är jävligt stolt över det.
men nu är det första gången jag sitter vid datan o det är fett jobbigt.

men jag har mycket grejer som ska upp, men tar en sak i taget.
fan vad jag har fastnat för twitter, fick adam T och följa mig ;) försökte tvinga hit honom också så han kunde rappa framför mig hahahah...

men det är rätt kul o se vilka som är ens vönner och inte vänner eftersom folk snackar så mycket skit, jag skiter i vad folk skriver på msn, facebok o bloggen jag läser endå inte det...

men thomas, mirlinda o  vincent kom o besökte mig. hihihih
sen finns det en som inte får besöka mig, men han snackar jag med varje dag och har fått ett par sms, men vi får helt enkelt se. jag ska inte behöva säga något, hahha...

nä nu ska jag gå och vila innan ja typ svimmatIntervju med Castor P
Follow duvetinte


Fick möjligheten att intervjua Castor P, och jag ska tillägga att detta är min första intervju inom hiphop världen. Jag fick skicka iväg frågona via mail då Castor P för tillfället bor i Norge där han jobbar med sin musik. Mina frågor är grundade på det jag var nyfiken på och frågor som jag i framtiden kan bygga på nästa gång jag intervjuar Castor P. Det var lite kul att få reda på att vi pratar samma språk, nämligen albanska.

 


Bakgrund
Castor P föddes som Mergim Aliu i Oslo 1989. Hans föräldrar är födda i Makedonien och pratar albanska. Till Sverige flyttade Castor med familjen 1994 och då till Södra ryd som ligger i Skövde. Han började som liten illustrera med musik så fort han kom i kontakt med den. Han var bland annat 1997 med i småstjärnorna där han imiterade Snoop Doog.
Första låten han gjorde var "Gimmie här uppe" som kom ut 1998. Efter studenten 2008 flyttade han tillbaka till Norge och Oslo för att fortsätta jobba med musiken. Hans första musikvideo "Min stad" släpptes i början av detta år och du kan kolla in den längre ner på sidan. För närvarande jobbar han på slutklämmen av hans debut album "Underverk" som kommer ut 15 Maj i år.

 


Varför bor du i Oslo nu?

Castor P; Anledning att jag kom hit var pågrund av Jobb - men istället så blev det jobb med Albumet- "Underverk" som jag är glad för, samt att jag har fler studio möjligheter här än där vart jag kommer ifrån "Skövde".

Producenten Soul Theory står bakom dom flesta beatsen i albumet, samt att vi släpte 1 EP for free tidigt i år "High 5 En Sen Julplatta". Har även blivit andra norska producenter som "Free Flow” som står bakom första musikvideo singeln "MIN STAD". Samt mycket collabos med lite folk härifrån..så kankse ger ut 1 EP tidigt nästa år ”Gäst Hos Norsken” är det tänkt.


Vad kommer ditt kommande album ”underverk” att bjuda på? Vilka gästas på den?

Castor P; Serverar Äkta HipHop på sliverfat, med Gäster som: Craig G ( Usa ) Pumba (Norge) med flera.


Om du jämför svensk och norsk hiphop, vilka likheter och olikheter hittar du? Om du fick välja mellan de båda kultur hiphopen vilken föredrar du?

Castor P; Alltså för att vara ärlig ! Svensk Hip Hop Flyter mycket bättre än norsk.. fråga villken norsk du vill, dom erkäner. Men norsk rap har börjat komma upp i level som fan, och jag blir mer van vid det, låter bättre för varje dag som går.


Vilket budskap/moto lever du efter?

Castor P; Antigen hittar jag vägen, eller så skapar jag den - mitt motto.


Vad är ditt budskap med musiken?

Cator P; Skriver oftast om det jag upplever eller känner och vill nå ut till rätt publik ! Blir en del storytellings och mina politiska-åsikter. Ju mer öron som lyssnar ju fler kommer greppa taget om hip-hop.


Vad tycker du om den svenska hiphopens framgång?

Castor P; Otroligt bra ! Allt har gått så fort och är glad för att mer & mer ungomdar har börjat med det, nyss så var vi vid "Bentong Djungel Boken" och nu Framme i "Underverk".. hehe.


Hur har du påverkat och hur har du påverkats av den svenska hiphopen?

Castor P; På sissta tiden så har det blivit mycket öron mot svensk rap, har vart så upptagen med mitt eget "Alter ego" så har inte hunnit för och vara ärlig… men dom  låtarna  som jag hört komma ut i sverige nuförtin visar en helt annan klass ! Jag själv har mest kört mitt eget race och påverkats av mig själv . .hehe.


Vad inspirerar dig i ditt skrivande?

Castor P; Ett beat , är viktigt för mig och få igång insperationen, känner jag beatet så börjar jag skriva direkt om det tar mig för lång tid så stänger jag av och ger den en till chans senare om det inte går då heller, då dumpar jag den och går vidare..men beatsoch omgiving och den värld vi lever i  får min penna att rinna.Vad lyssnar du själv på för musik?

Castor P; Sage francis, Brother Ali, Mos Def, Immortal techniqueTonedeff, Saigon, Wu-tang gänget, Eminem, Jucie Crew (Craig G o grabbarna )  pallar inte dra upp 1 lång lista på namn men jag har öronen öppna för det mesta..Men jag växte upp med  -Naughty by nature  & Death Row.


Varför har du Pi tecknet i ditt artist namn?

Castor P; Kallade mig själv Castor Pollux innan jag blev Pi eller P – Castor står för Odödlig och Pollux för Pimp. Men i dagsläget så har jag flickvän och då blev det Castor Pi –P –P står för Oändlig..

Castor P = Odödlig musik som aldrig kommer ta slut :)

Get it?


Slutligen vad ska du göra i sommar?

Castor P; Drar på Turnè med albumet, och efter showsen så blir det 1 semester i hemlandet Makedonien(albanien).

 

 

 

Bilder från salong betong del 1
Follow duvetinte

 

 
Mer bilder kommer sen

Vem skicka???
Follow duvetinteJust nu ligger jag på sjukhuset och man får inte ha blommor  på rummet men då kommer sjuksyster och säger du har fått leverans. och jag skulle få kolla snabbt vardet var.
Mamma lova och ta hem dom och vi fick ha kvar dom på rummett, men nu när jag öppna pappret så stod det inte vem det var i från utan det stod : du tror att du vet men du vet inte.....
sen va det skit goda godisar som jag verjkigen gilla. inte många som vet vilken avdelning jag bor på men det står inte från vem det är,

Men jag vill iallfall säga TACK

Lite besviken på gårdagen
Follow duvetinteJag var igår på Salong Betong eventet som vi alla vet och jag tänkte skriva lite om vad jag tyckte om det. Till att börja med vill jag säga att det var kul att se Kartellen framträda och i princip alla människor som var på eventet var där för att se Kartellen. Det var väldigt mycket folk där som ni kommer att se när väl bildrna kommer upp.

Tyvärr blev det inga intervjuer fast jag hade skrivit ner en radda med frågor till alla som jag skulle intervjua. Det var helt enkelt inte rätt tidpunkt att göra intervjuerna, folk var där för att festa.
Jag är besviken på att jag inte såg Ametist någonstans, såg henne inte ens vid skivspelarna. Vet inte om hon överhuvudtaget var där. Sen så tycker jag att Näääk & Nimo ska ta sig ner på jorden lite och inte vara så eroganta som jag fick känslan att dom var när jag kom i kontakt med dom. Jag såg heller inte Reeps One som skulle beatboxa.

Kvällen var bra, men inte så bra som jag trodde den skulle vara. Det var lite svårt att fota samtidigt som jag filma, men nått bra material fick jag. Och jag har även fixat så vi kan intervjua lite människor i framtiden.

Det var en erfarenhet och jag är inponerad av Melika som har klarat av sitt jobb aldeles själv hittills. Jag ska hälsa på henne idag och berätta om kvällen. Ha en bra dag ungdomar.

1 vinnare av 5000kr i kläder + 50 tröstpriser!
Follow duvetinte

Vinnaren av Taggningstävligen på Facebook som Topstreetwear.com fixat heter: Joel Henelund!
Grattis, du kommer att bli upprigd av Topstreetwear imorgon och få 5000kr att handla kläder för.
BONUSVINSTER till 50st av de som varit med och tävlat.
Maila ert mobilnummer till: facebook@topstreetwear.com & se till att följa Topstreetwear på http://www.twitter.com/topstreetwear, så skickar de ett exklusivt specialpaket till de 50 första som mailar och följer dem!
Du tror att du vet men, duvetinte.se x topstreetwear.com = bästa hiphopbloggen + bästa hiphopkläderna.

Jag och Ali från Mohammed Ali
Follow duvetinte


2009 började radio kärieren tack vare att Ametist hade uppmärksammat mig!
Här är jag tillsammans med Ali från mohammed ali med på Sr metropol där vi bäst i sthlm panelen!


KLICKA PÅ PLAY FÖR ATT SE


Adoo-OhOh!
Follow duvetinteLyssnade på OhOh! låten av Adoo och ska nu skriva vad jag tycker. Det är tyvärr ingen låt jag kommer att lyssna på igen eller om jag gör det så blir det någon enstaka gång. Det jag gillar med låten är killen som sjunger i refrängen, han har en grym röst. Annars tyckte jag att de inte fanns något sammanhang i låten alltså det gick ingen röd tråd genom låten. Jag kom aldrig in i känslan som får mig att svepas iväg i låten.

Beatet är bra och jag gillar refrängen. På en skala mellam 1-5 hamnar låten på 2,5.

Salong Betong ikväll!
Follow duvetinteYes, ikväll gäller det! Dörrarna till Salong Betong står vidöppna för mig att inträdda kl. 22:00. Efter det är det bara att köra gärnet och inte utesluta något. Ingen blygsamhet eller pinsamhet finns inom mig i kväll. Men jag ska doc vara professionell så som Melika har lärt mig.

Just nu sitter ja hemma och taggar inför kvällen! Vet redan vad jag ska ha på mig och det är bland annat jackan jag fixa igår. Byxerna är från Bik Bok, linnet från H&M, jackan från H&M och skorna från skorett. Här är det inga dyra grejer som gäller utan bara snygg stil! Min klocka är mer värd än allt jag har på mig tillsammans.


Träffa Melika idag
Follow duvetinteIdag var jag och hälsa på Melika och hon låg där hon ska ligga. Det var kul att träffa henne, men hon hade svårt att prata och andas emellanåt. Jag fick också göra det jag är bäst på och det var att tömma hennes katetpåse (kisspåse). Anledningen till att jag är bäst på det är för att jag jobbat med äldre i 5 år.

Vi snackade mycket om min debut ikväll på Salong Betong och vad jag ska tänka på. Känns inte som att jag ska göra nått ikväll, men fan det kommer att bli stort. Mitt mål för kvällen är att komma i kontakt med Kartellen. Vi får se hur bra jag lyckas med det, håll gärna tummarna för mig i natt.

Nu ska jag förbereda lite frågor till olika människor ikväll och bara ta det lugnt.

Så här glad var Melika över att se mig.

Det är så man gör!
Follow duvetinte

Mobilbloggar - uppdaterad
Follow duvetinte

helt hemsk jag ser ut att vara. Men kan inte alltid vara snygg. Ska få besök idag av mirlinda och gå igen dagens jobb. Hon ska på salong betong och filma så vi måste igenom allt. Sen vill jag se jackorna. Har fått as mycket nya låtar men jag lägger upp det sen

Min resa genom hiphopen
Follow duvetinte

Hiphop handlar mycket om vad människor känner och tycker. De som rappar berättar om sitt liv eller om vad de tycker om samhället. Det är som Kartellen säger ”det är som terapi”.

 

Jag träffade en kille igår som inte lyssnar på hiphop i vanliga fall men han tipsade mig om en rappare som kallar sig Too Short. Jag lyssnar på honom nu på morgonen. Han låtar är lugnar än andra rappare som jag hittills hört och jag upplever att de finns lite blues/jazz i låten också. Ytterligare ett bevis på att hiphop kan används på så mycket olika sätt.

 

 

Jag börjar gilla svensk hiphop mer och mer. Jag har även börjat lyssna till vad det säger i sitt rappande istället för att bara följa med i tempot. Nu på morgonen har jag fastnat för en låt som får mig att uppskatta livet och den passa bra i solen. Lyssna på den, gå med huvudet högt och tänk efter vart du är.

 

Gammal intervju med Cr
Follow duvetinte

Klicka på intervju för att se en gammal intervju med Cr