Sidan håller på att byggas om och kommer inom kort att flyttas, ber om ursäkt om det ser lite konstigt ut! Ni kan maila musik till [email protected]

Intervju med Mind Kaos
Follow duvetinte

Mind kaos består av två killar, Rey och Apee. Jag har tyvärr inte kunnat träffa dom och göra intervjun eftersom dom inte bor i Stockholm! Men här får ni resultatet på intervjun och jag hoppas att ni gillar den! Tack för att ni stälde upp!

 

 

 

 

 

Berätta lite om eran bakgrund, vilka ni är och hur ni kom in i musikbranschen .
- Jag (Rey) är ursprungligen från Peru. Kom till Sverige 86 med mor, far och syster. Bodde i Alby/Norsborg till 94, flyttade därefter med mor och syster till Hallstahammar utanför Västerås där jag kom i kontakt Apee. Apee som flyttade till Sverige 1989 från Brasilien med mor och syster, bodde i Hallstahammar och gick på samma skola. Vi hade samma musiksmak som intresse. Tillsammans utforskade vi hip-hop kulturen som idag efter många år fortfarande är vår största passion.

Vart kommer namnet Mind Kaos i från?
-Som i storsätt varje ungdom känner under tonåren (kaos i skallen) Det var så vi kände när vi skulle komma på ett namn. Det var KAOS i skallen.

Hur har responsen vart efter eran senaste EP, återkomsten?
Vad var era förväntningar?

-Vi hade inga större förväntningar, vi gjorde denna EP För oss själva för att vi kände att vi lyssnade mycket på andra. Vi har haft en del motgångar under åren. Bla så förlorade vi ungefär 40 inspelade låtar när vår studio dator crashade. Om vi hade fått bestämma själva så hade vi släppt ett fulländat album som hade soundet av The Never Ending Story. Vi hade riktigt bra material. Det resulterade i Resumé som vi är riktigt stolta över, med tanke på det hårda jobbet vi la bakom den. Vi har gjort allt själva, det har sina för och nackdelar som allt annat i livet. Responsen av Återkomsten har varit riktigt bra, kärlek för det! Men det kan alltid bli bättre. Vi gör som sagt allt själva och hinner därför inte med allt, vi missar vissa tåg om du förstår. Vi har varit underskattade läng, det är svårt att komma in i branschen ordentligt när många där tänker endast på sig själva. That´s the part The Beautiful Struggle! Men vi är långt ifrån uträknade,

Hur har det vart o samarbeta med bla. Patp Pooh, Promoe och Papa Dee ?
-Varje artist vi jobbar med ger oss erfarenhet. Pappa Dee och Promoe är veteraner i gamet. Vi jobbar med de artister vi känner kan bidra med det lilla extra på en track och ta det till nästa nivå. Pato Pooh en en ung begåvad talang som är hungrig! Riktigt hungrig! Han har skills och gåvan. Vi kommer definitivt göra mer grejer med honom, det är kärlek där!

Vart får ni eran inspiration i från?
- Allt inspirerar, musik, vardagen, drömmarna familj och vänner.
Men det kan ligga mycket bakom att vi inte har lärt oss att ordet nej betyder nej. ”nej det går inte”, ”nej, du får inte”, nej bla bla” Motgångar kan vara den största inspirationen som ger nya krafter!

Hur ser ni på svensk hip hop och vem tycker ni har vart den bästa genom tiderna?
- Den Svenska hip-hop scenen mår riktigt bra just nu, men det finns fortfarande ett stort tomrum som måste fyllas. Det finns många talanger som inte hörs och syns så som det finns mycket dåligt som spelas. Det känns som att om du känner rätt folk i bl.a media kan du komma väldigt långt med väldigt lite. Plus att många vill synas och höras till varje pris.  Även stora artister börjar tappa fattningen känns det som, visa lägger upp nästan vad som helst på youtube/bloggar bara för att hålla sig ”fresh” för fansen. På det sättet måste Svenska scenen chilla ner lite kanske. Låt fansen veta att du är någon att räkna med när du väl släpper något istället för att jaga o tjata på lyssnaren. Lyssnare har idag blivit bortskämd i dagens marknad. De är passiva. Det är kanske där en förändring måste ske. Vi har respekt för alla som jobbar hårt med sitt. En av mina fabbo Mc´s i Sverige är Sam–E. Han har många sidor, han kan vara djup och alvarlig men så kan han få en att flippa med en låt som Vem e snubben hehe flipmode! Vem den bästa är genom tiderna är omöjligt att säga men du har bla. TLK, Ayo och Blacknuss från back in the days.

Hur ser hösten & vinter ut för er?
Apee har nyligen blivit pappa till en jättesöt dotter. Han har lite semester från studion och umgås med min med henne. Jag går in och bosätter mig i studion inom en vecka för att påbörja ett projekt med sångaren Matthews Green (fd. Consoul) och producenten Kalinovic. Jag ska träffa de idag för att lyssna igenom några beats och ta det där ifrån. Planen är ett släpp före jul.

Har ni några dolda talanger?
Det klart... men de e därför de är dolda ;)

Några råd till ungdomar som vill hålla på med musik?

Hard work pays off. Tro på dig och låt ingen ta dina drömmar från dig. Man kommer dit man själv vill komma. När det kommer till musik, spela in så mycket som möjligt och spela så mycket som möjligt. Som allt annat i guess, övning ger färdighet? Om du inte e en 2pac eller Lill Wayne hehe…

Mind Kaos egna ord
Ladda hem Återkomsten helt gratis på Mindkaos.com




Kommentarer
Postat av: ARDIANA

kan tänka mig :)

2009-10-13 @ 08:48:57
URL: http://cocolove.blogg.se/
Postat av: linnda

Tjaaa bruden! Hur är det läget? Fullt upp ser jag =)! Du är grymt bra =)! Hur har du det annars då?

Kanske kan ta en fika nästa vecka?!

Kram

2009-10-13 @ 11:43:25
URL: http://mrslinnda.blogg.se/
Postat av: starbee

najs najs :)

2009-10-13 @ 15:41:24
URL: http://starbee.blogg.se/
Postat av: elsaemiliasvensson

ha en bra dag ! (:

2009-10-13 @ 16:58:42
URL: http://elsaemilias.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: