Sidan håller på att byggas om och kommer inom kort att flyttas, ber om ursäkt om det ser lite konstigt ut! Ni kan maila musik till [email protected]

detta är vad jag lider av
Follow duvetinte

 

Njurbäckeninflammation är en infektion orsakad av bakterier som drabbar njuren. Infektionen är allvarligare än den vanligare nedre urinvägsinfektionen eftersom bakterierna inte stannar i blåsan utan sprids till njurarna och ibland ut i blodet. Hos vuxna ger tillståndet typiska besvär som problem att kissa, hög feber och smärtor i ryggen eller utmed sidorna. Sök snabb vård om du misstänker njurbäckeninflammation.

Vid njurbäckeninflammation börjar infektionen oftast i blåsan, men bakterierna stannar inte där utan sprider sig till den ena eller båda njurarna och kan därifrån även nå blodet. Detta är en betydligt allvarligare sjukdom än blåskatarr. Blåskatarr påverkar enbart urinblåsan och kallas därför nedre urinvägsinfektion.

Sjukdomen är oftast smärtsam och kan utan behandling leda till att dina njurar skadas eller att du får högt blodtryck.

Symtom

Symtomen kan vara framträdande, men är ibland mindre tydliga, framförallt hos små barn och riktigt gamla. I typiska fall börjar insjuknandet som en blåskatarr med svårigheter att kissa, sedan får man ofta även hög feber, frossbrytningar, en känsla av att vara riktigt sjuk och ha ont eller ömhet i ryggen eller utmed sidorna.

Hos små barn kan feber vara det enda symtomet. Hos äldre personer kan infektionen visa sig som ett försämrat allmäntillstånd eller med förvirring.


Källa vårdG
Kommentarer
Postat av: Anonym

:/ ska skicka några blåbärsmuffins till dig.

2009-10-21 @ 12:25:43
Postat av: B.

:/ ska skicka några blåbärsmuffins till dig.

2009-10-21 @ 12:26:00
URL: http://walkitout.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: